Salsa Diabólica házirend!

A tánciskolánk alapvetően felnőtt oktatással foglalkozik, óráinkra 18 év feletti jelentkezőket várunk! Alkalmanként szervezünk oktatást gyermekeknek, ezt az adott tanfolyamnál külön kiemeljük. Minden más tanfolyamunk tehát felnőtteknek szól.

Elvünk az, hogy nálunk mindenkinek az ELSŐ ALKALOM INGYENES, mind új tanulók, mind minket először kipróbálók részére.
Ha még sosem táncoltál salsát és most kezdenéd, akkor induló tanfolyamaink ingyenes próbaóráiból itt válogathatsz!
Ha máshol már tanultál salsát és nálunk folytatnád vagy korábban nálunk tanultál, de hosszabb kihagyás után visszatérnél, akkor megadjuk a lehetőséget arra, hogy adott szintű csoportjaink közül valamelyikbe becsatlakozz!
Ennek feltételei:
– a becsatlakozni  vágyó az adott csoport szintjénél több tudással kell rendelkezzen. A becsatlakozó tanuló többlet tudásával a meglévő csoportot ösztönzi a fejlődésre, ha alacsonyabb tudással rendelkezne akkor a csoportot fogná vissza míg felfejlődik. A megfelelő szintű csoport megtalálásában az adott csoport oktatóját bevonva közösen próbálják megtalálni az újonnan érkező táncosok szintjét.
– Az első (de maximum a második) alkalom a becsatlakozó számára INGYENES. Ugyanis ha egy óra szintje, amit éppen kipróbál magasabb mint az Ő tudásszintje akkor lehet, hogy akár az is előfordulhat, hogy óra közben már nem táncolhat tovább (az oktató kérésére a csoport haladásának érdekében), és így anyagi veszteség nem éri.
– Az becsatlakozást segítendő az online (itt) elérhető tanmenetünk, mely alapján a becsatlakozni vágyó illető megállapíthatja milyen tudás szinten lehet a Salsa Diabólica oktatási struktúrája szerint, és utána az aktuális órarendünkből (itt) kiválaszzhatja az INGYEN kipróbálni kívánt órát!

A belépéskor oktatóink karszalaggal látják el diákjainkat, jelezvén ezzel, hogy az órára belépni jogosult. Kérünk mindenkit ezt az esetleg apró kellemetlenséget elviselni szíveskedjék. Ha adott órára az illető térítésmentesen jogosult bemenni (lásd 7 pont) akkor is kérjük, hogy jelentkezzen karszalagért a bejáratnál. Itt kérnénk meg arra is benneteket, hogy a pontos órakezdés érdekében érkezzetek a kezdés előtt időben ahhoz, hogy a bejáratnál az adminisztráció miatt ne maradjatok le semmiről.
Általában a termeket 2 órára béreljük, igyekszünk pontosan kezdeni, hacsak az előttünk lévő teremfoglaltság miatt nem csúszik a dolog. Ha emiatt késik a kezdés természetesen van módunk az órát a valódi kezdéshez képest elcsúsztatni, de abban az esetben nem tudjuk az órát tovább tartani, ha az órakezdés a diákok késői érkezése miatt nem indul pontosan.
Késői érkezés!!!
Lehetőség szerint kérünk mindenkit pontosan érkezni órára. Ha már az adminisztrációt végző személy nem tartózkodik a bejáratnál kérünk mindenkit (aki ezáltal valószínűleg 20-30 perccel is órakezdés után érkezett) jelezze az órára beállás szándékát az adott óra valamely tanárának a megfelelő pillanatban, majd az óra végeztével kérjük rendezze anyagi tartozását. Az órakezdés után érkezőktől jogunkban áll elkérni a teljes óradíjat (ettől esetlegesen az oktató eltérhet).

Oktatási helyszíneink nagy részében nincs megkötöttség a ruházatra vonatkozóan, általános javaslat a kényelmes, mozgást nem korlátozó öltözék. A lábbelit viszont váltani, és esetleg átöltözni mindenütt van mód. Igaz csak javasoljuk a laza könnyed ruházatot és a kényelmes váltócipőt (mely a hölgyek esetében is inkább sportcipőt takar). Azonban azon helyszíneken, ahol köteleznek minket a sportcipő, mint váltócipő használatra ott kérünk mindenkit ezt vegye nagyon komolyan.
Oktatóinknak nem feltétlenül van ideje a beléptetésen és az oktatáson kívül még ezt is ellenőrizni és nem is áll szándékunkban. Azonban az órán résztvevő diákot a terem bérbeadója váltócipő tekintetében bármikor ellenőrizheti és hiánya miatt az óráról kiküldheti. Ezért kérünk Mindenkit -anyagi és erkölcsi veszteség elkerülése végett- az ilyen helyszíneken ezen apró szabály betartására figyeljünk oda.

jelentkezések érvényessége (salsa7vége, tábor, egyéb ‘fizetős’ rendezvények)
– A tánciskola hétköznapi oktatása mellett felvállalta azt a közösség építő szerepet, hogy az iskola tanulóiból az órák keretein kívül is, olyan baráti kört kovácsoljon, akik a salsa, mint közös vonzalom köré épülnek, de ezen túlmenően is jól érzik magukat együtt.

– A tanulóink létszáma miatt ezen rendezvényekre (melyek a rút világ miatt anyagi vonzattal járnak) korlátozott létszámban, a megjelölt helyeken és időben lehet jelentkezni. Ezen szabályok betartását az adminisztráció pontossága miatt kénytelenek vagyunk szigorúan venni. Ezért kérünk mindenkit, hogy a jelentkezéseket személyesen kapott jelentkezési lapon kitöltve tessék leadni lehetőleg. Habár az internet és mobil telefon világát éljük, azt figyelembe kell vennünk, hogy a jelentkezéseket (mint megrendelést) csak akkor tudjuk véglegesen elfogadottnak, azaz VISSZAIGAZOLTnak tekinteni, ha ez a fentiek szerint történik. Telefonon és e-mailben leadott jelentkezések csak szándéknyilatkozatnak minősülnek.
Kérjük azt a pár száz fenti témában érintett ügyfelet, hogy próbáljanak ahhoz az általában 2 adminisztráló emberhez igazodni, mint inkább fordítva.

– Itt hívnánk fel a fizetési határidők pontos betartására. A jelentkezések
komolyságát a befizetések megtörténte vagy éppen ennek elmaradása jelzi. Fenntartjuk a jogot, hogy a határidők lejárta után a be nem fizetett helyekre olyan jelentkezéseket fogadjunk be (előzetes jelzés nélkül lecserélve a régi jelentkezőt) aki az összeg befizetésével nyomatékosítja szándékát.

Minden olyan rendezvény, ahol vendéglátóipari egységeket veszünk igénybe alvállalkozóként, a foglalásainkat csak és kizárólag pontos létszámok ismeretében és előleg kifizetése után véglegesítik. A fenti kérések nem a Tánciskola, hanem az alvállalkozók által megadott kondíciók ütemezését tükrözik. Az elmúlt időszak megannyi sikeres és jó hangulatú eseménye azt bizonyítja, hogy a szervezéssel járó rengeteg munka minden perce megérte. Ahhoz, hogy ez a jövőben se legyen másként szükség van a Ti segítségetekre is! Mindössze annyiban, hogy a mindenkori meghirdetett határidőkre odafigyeltek és betartjátok őket, mindannyiunk nyugodt éjszakáinak érdekében…

– A jelen pontban említett rendezvények azért jöhetnek létre mert ezt a jelentkezők
létszáma lehetővé teszi. Azok, akik lemaradtak vagy nem teljes időben szeretnének ilyen rendezvényen részt venni, külön elbírálás alá esnek. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy „vendéget” nem tudunk fogadni (pl.:’én csak táncolni jönnék le’) mert lehet, hogy pont az a kapacitás a szűk keresztmetszet amit az illető igénybe szeretne venni mint vendég (kicsi a tánctér). Ebben az esetben a szigorú elutasítást kérjük tudomásul venni azok érdekében, akik ilyenkor esetleg az említett ‘vendégek’ miatt szorulnának le a parkettről.
– Ha viszont van mód a vendégeskedésre akkor azt, ha előzetesen jeleztük is a oktatóinknak, akik a regisztrációt végzik, kérjük a rendezvényre érkezéskor szintén megkeresni Őket és személyesen jelentkezni, jelezni, hogy az előzetes megbeszélések alapján megjelentünk, illetve ha egyéb kérdés merülne fel, akkor azt ott helyben tisztázzuk. A rendezvényeink létszáma lassan soha nem tud 120fő alá csökkenni. Mindenki óhajára külön-külön képtelenség emlékezni ezért kérünk Mindenkit, hogy bárminemű kérdésével lehetőleg személyesen keresse meg lehetőleg a főszervezőket.

Mivel a rendezvényekre való regisztráció nagyrészt a tánciskolában történik, kérünk Mindenkit, hogy próbáljatok meg az órák előtt minimum 30 perccel megérkezni, hogy a rendezvények adminisztrációját nyugodtan el tudjuk végezni. Közös érdekünk, hogy kéréseitek pontosan legyenek dokumentálva, hiszen csak így biztosíthatjuk ezek teljesítését.

A napijegy helyett a Salsa Diabólica bérlet megváltásának nagyon sok előnye van erről néhány szót.
A bérlet megváltása a tanuló tánciskola felé tanúsított elkötelezettségét jelzi (ettől még lehet bérlete más tánciskolába is és oda is lehet elkötelezett, sőt ezt szoktuk is szorgalmazni, ha valaki szeret táncolni, járjon minél több helyre, ha nálunk nem talál rá elég lehetőséget / időt). Az említett elkötelezettséget szeretnénk minél több kedvezménnyel honorálni:
– a bérlet olcsóbb mint ugyanannyi napi jegy (kb. 25%-al)
– több salsás buliba kedvezménnyel tudtok bejutni
– saját köreinkben alakítgatjuk ki, hogy hol lehet még vele kedvezményeket kapni
– a bérlet lehetővé teszi alacsonyabb szintű órák ingyenes látogatását, bizonyos
korlátok között (lásd 7-es pont)
-2-3 havonta a lejárt bérletek sorsoláson vesznek rész, ahol új bérleteket és egyéb SD relikviákat lehet velük nyerni
– a bérlet érvényessége a megvásárolt alkalmak  számától függ, ezalatt kell / lehet lejárni. Az augusztusi tanítási szünet, állami ünnepek nem számítanak bele ebbe az időszakba.
– az órára későn (késés mértékétől függetlenül) érkezőknek is teljes óradíjat kell fizetni!

Vannak dolgok, amit nem tehetünk kötelezővé. Ilyen az órák rendszeres látogatása. Ez az adott tanuló kedvétől és időbeosztásától függ, amihez nekünk természetesen semmi közünk. Mi csak javasoljuk, hogy a rendszeres óralátogatás a hatékony tanulás elengedhetetlen feltétele. Sőt a party-ra járás nagyban segíti az órákon elhangzottak begyakorlását. Mint a nyelvtanulás, az órán nem gyakoroltatni szeretnénk, hanem tanítani benneteket. Egy adott csoport szinten tartása ebből kifolyólag nem egyszerű dolog. Nekünk nem célunk a teljesítmény-orientáltság minden körülmények között, elsődleges cél az oktatás, a salsa és az autentikus latin/karib táncok elsajátíttatása JÓ HANGULATBAN.
-> Arra kérünk mindenkit, aki fejlődését tekintve tehetségétől és/vagy időbeosztásától függően az átlagnál jobban halad legyen egy picit toleránsabb, türelmesebb az átlag alattiakhoz (és olvassa el a 6-os pontot).
-> Azok, akik úgy érzik a csoport szintjének átlaga alatt vannak, tegyenek meg mindent a szint behozására (buliba járás, magán óra, alacsonyabb szinten levő csoportokban gyakorlás, végszükség esetén csoport váltás, 6-os pont) és ne éljenek vissza a többiek türelmével, pénzével.

->Kérünk benneteket, hogy az órán történő megjelenés alkalmával, fokozott figyelemmel legyetek embertársaitokra, mint öltözék, ápoltság, egymás felé mutatott tolerancia tekintetében is.

->Felhívjuk figyelmeteket arra, hogy alkohol (vagy más tudatmódosító szerek) fogyasztása az óra alatt (előtt) tilos, illetve az óra előtt elfogyasztott alkohol tekintetében, amennyiben az oktató úgy ítéli meg, hogy az alkoholos befolyásoltság és az ebből fakadó viselkedés zavarja az óra menetét, hangulatát, illetve más személyeket, úgy az oktatónak joga van az illetőt az óra látogatása alól eltiltani, illetve az azon már résztvevő személyt elküldeni/kiküldeni az órán történő rend fenntartása érdekében.

Ebben a kérdésben a tánciskola hogyan próbál segíteni:
– a nagyon lemaradók figyelmét felhívjuk a pótlás lehetőségére.
– a nagyon jól haladókat esetlegesen feljebb lévő csoportokba helyezzük át.
– lehetővé tesszük az ingyenes óralátogatást aktív bérlettel és ezáltal az ingyenes pótlás, illetve gyakorlás lehetőségét (lásd 7es pont.)

A csoport váltás feljebb vagy lejjebbi szintre közös megegyezés alapján történik.
Kezdeményezheti diák és tanár egyaránt.
– ha valaki úgy érzi az átlagnál jobban tud, tudna haladni és ehhez erősebb csoportba szeretne kerülni az oktatójánál érdeklődhet a lehetőségekről és kérhet megerősítést, hogy valóban jól látja-e önmagát ebben a kérdésben. A magasabb szintű csoport oktatója szintén véleményezi az illetőt és igy közös megegyezéssel lehet a tematikán kívül csoportot ugrani feljebb (fiuk esetében a figurák ismerete és levezetése és szép kivitelezése a szempont, hölgyeknél a vezethetőség és a szép kivitelezés az elsődleges szempont)
– ha valaki bármely akadályoztatása végett sok órát kihagyott és ezzel Ő vagy oktatója úgy érzi jelentősen hátráltatná a csoport haladását, akkor közös megbeszélés alapján a megoldásra több alternatíva is rendelkezésre áll. A magánóra minden lemaradás bepótlásra alkalmas, és ez főleg kezdő szinten érdekes, ahol egy-egy óra kihagyása is jelentős tudásveszteséget okozhat. Középhaladó, haladó szinten egy-egy óra kihagyása nem jelentős viszont több hét kihagyásakor kérünk mindenkit, gondolkozzon el, illetve kérjen esetleg tanácsot, segítséget, hogy mely csoportba térjen/het vissza. A jó hangulathoz fontos az önismeret és a többiek idejének és pénzének tiszteletben tartása.

A tánc elsajátításához olyan segítséget adunk, mely szerintünk kevés helyen adatik meg más hasonló intézményekben. Ennek persze vannak korlátai.
Lehetőségek és korlátok.
– minden olyan tanulónk aki aktív bérlettel rendelkezik (aktív bérlet: kiadásának dátuma 1 hónapnál nem régebbi és a bérletkockákon szereplő adatokból is az aktív saját csoportba járás derül ki) az adott szintjénél alacsonyabb szintű órákat ingyen látogathatja, néhány megkötéssel:
# ha a teremben lévő csoport létszáma lehetővé teszi, hogy az órán részt vegyen azaz pl. 60 fos kapacitású teremben még nem 61.-nek jönne be, vagy a párok arányát jó irányba befolyásolja, azaz ha eleve sok a lány mondjuk akkor a felsőbb csoportokból lévő fiúknak van módjuk táncolni, és fordítva.
#Ha eleve mondjuk egy csoportban több a lány akkor újabb felső csoportból érkező hölgynek sajnos nincs módja azon az órán addig részt venni, amíg megfelelő létszámú fiú nem érkezik.
Ez igaz férfiakra is, mi az a tánciskola vagyunk, ahol sokszor több a fiú.
# Az órán való részvétel ugyanúgy történik, mintha valaki a normál csoportjába járna, azaz minden belépéskor a regisztrációt végző oktatónál be kell jelentkezni az aktív bérletet be kell mutatni, belépésre ezek után az oktató adhat engedélyt!
Tehát az ingyen gyakorlásnak van rizikója, melyet a tanulónak kell vállalnia. Az oktató ilyen esetekben azok számára kell biztosítsa a táncolás lehetőségét, akik az órán a saját szintjükön vesznek részt.

adott szintű csoportba való becsatlakozás
– ha valaki a tánciskolánkra kíváncsi, szeretne egy órát megtekinteni akkor ezt minden további nélkül, költségmentesen megteheti, csak a bejáratnál az oktatónál jeleznie kell (az órán résztvevőknek viszont ebbe bele kell egyezniük, melyet a tanár kérdez meg tőlük).

A tánciskolánk büszke arra, hogy tanulóinkat nem figura gyárosoknak neveljük, hanem a salsa mint tánc egyénenkénti saját szintű maximális elsajátítására ösztönözzük. Aki ennek a táncnak általunk megítélt szintjét eléri azaz a salsa ördögévé válik az nemcsak egy diplomával jutalmazzuk, hanem egy ezüstből készült SD logós medált ajándékozunk a diploma mellé, hogy büszkén viselhesse munkájának eredményeként. A salsa ördöge cím elérése egyénenként változó, de szeretnénk minél több ilyen medált ajándékozni azoknak, akik tehetségükkel és kitartásukkal elérik e becses címet. Ne felejtsétek el sosem: a tudás nem erény, hanem felelősség!

A tánciskolában folytatott tanulmányok során kezdő szinttől indulva a folyamatos a tanulásnak és fejlődésnek köszönhetően előbb-utóbb középhaladó, haladó esetleg , sőt kitartó gyakorlás és szorgalom esetén akár extra haladó táncosokká válnak az emberek a szintbesorolást illetően. A kitartást, lelkesedést és a fejlődést elismerve, amikor egy csoport szintet ugrik (pl. kezdő2-ről, középhaladó1-re) a tánciskolától minden ebbe a csoportba járó diákunk az új szintjének megfelelő színű szilikon karkötőt kap ajándékba ezen elismerés megerősítéseként. Nem a papír alapú diplomában hiszünk, mely a szoba falán díszeleg, hiszen ott csak az láthatja, aki arra jár vagy netán fiókban lapul miután hazavitték, hanem egy modernebb formáját választottuk annak, hogy a befektetett munka eredményét a salsa tudása mellett időről időre elismerjük, amit mindenhova Magatokkal tudtok vinni.