Kedves látogató!

Mi az amit a SalsaDiabolicárol érdemes tudni?

Talán a legfontosabb, hogy a tánciskola oktatói (és remélhetőleg egyre több hallgatója is) úgy érzi, hogy a salsával megtalálta magának azt a táncot, amellyel a legjobban kifejezheti Önmagát, amely a legjobban közel áll a szívéhez és azt az életérzést adja számára, amit eddig más táncokban nem talált meg.
Autentikus kubai salsát és ezen belül főleg Rueda de Casinót oktatunk. Azok számára akik csak ismerkednek a salsával, fontos, hogy tudják: a salsa alapvetően páros tánc.
Elsősorban felnőtt oktatással foglalkozunk (18 éves kor felett várjuk a tanulni vágyókat), időnként szervezünk csoportokat gyermekeknek (vagy 18 év alatti korosztálynak) ezeket külön megjelöljük az órarendünkben!
Ha több pár összeáll egy körbe és együtt táncolnak úgy, hogy közülük az egyik páros férfitagja a figurák nevének bemondásával vezeti a ezt a kis csapatot, nos ezt hivják ruedának. Óríási élmény egy ilyenben résztvenni. Aki tud ruedázni az értelemszerűen tud salsázni, de ez fordítva nem feltétlenül igaz: aki tud salsázni nem biztos hogy tud ruedázni.
Oktatási módszerünknek szerves része a rueda. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a salsa egy magasabb szintjét sajátíthatják el tanítványaink, és azok akik nálunk tanulnak, a (kubai) salsa minden terén megállják a helyüket.

(A fenti videó a 2019-es táborunkban készült, jól átadja a tánciskola hangulatát, büszkén mondhatjuk, hogy több tízezer embert tanítottunk már salsázni!)

A tanári gárdánk minden tagja rendelkezik civil foglalkozással, az oktatás elsődleges motivációja pedig egyszerű: örömet okoz. Szeretnénk, ha mások is megtapasztalhatnák, amit nekünk jelent ez a tánc.
Örömet okoz a tudásunkat átadni és együtt táncolni azokkal akikben hasonló érzések támadnak, ha meghallják a salsa ritmusát. Bízunk benne, hogy óráinkon a tanítványaink is ugyanazt a légkört tapasztalják, Mindenki jól érzi magát, hiszen olyasvalamit tanulunk-tanítunk, ami mindenki számára pozitív feltöltődést hoz.
A tánciskola szellemiségéhez hozzátartozik, hogy a tanár-diák viszony helyett mi inkább arra törekszünk, hogy a nalunk tanulókkal együtt egy nagyobb baráti társaságot alakíthassunk ki, amelyet már nem csak a tánc tart össze.
Esetleg a SalsaDiabolicara a családias jelző is megfelelő lehet, de szerencsére akkor egy elég nagy családról van szó. A tanítás mellett olyan programokat is szervezünk (közös bulik, tábor, salsa7végék) amelyek elősegítik ennek a kis közösségnek a formálódását, hogy a kezdő tanfolyam elsó óráin résztvevő idegenek között néhány hét mulva akár baráti viszony alakuljon ki.
Üzleti filozófiánk szerint nálunk mindenki számára a saját szervezésű tanfolyamokon az első alkalom INGYENES! Sőt ha nem feltétlenül kezdőről van szó akkor egészen addig ingyenes a csoportok látogatása amíg el nem tudjuk dönteni milyen szint felelne meg a hozzánk érkezőnek a legjobban. Úgy gondoljuk és érezzük, aki minket választ az azért szavaz nekünk bizalmat mert megtapasztalhatta, hogy itt jól fogja magát érezni. És ehhez Mindenkinek joga van és ez nem kerül pénzbe.

Köszönjük, ha ránk esik választásotok!