Minden, amit a 2024-es XXI. Salsa Diabólica táborról tudni érdemes a résztvevőknek!

Kérlek nézz rá erre az oldalra minél többször a táborig és a tábor alatt is! A legfrissebb infókat osztjuk meg itt!
Utolsó módosítás 2024.07.17. 17:00

Az Európa Hotelben a szobák már nem kulccsal, hanem mágneskártyával nyílnak. Mágneskártyás beléptetés van a hotel területére is, a Hungária Hotelben lakók is kapnak mágneskártyát, hogy a hotel terültére ki-be tudjanak közlekedni, de nekik a szobát még mindig kulcs nyitja, amiből egy van tehát, ha a szobatárssal külön mozogtok a recepción érdemes leadni!

Gyerek csoport: minden nap 11.45-12.30 ig. Idén Vussy gyerekeknek is tart „salsa” órát. Korosztály: akik már figyelni tudnak 45 percig kb 12éves korig. Helyszín Hungária hotel recepció!

Vendég oktatók és DJ!

A Salsa Diabólica „szokásos” oktatói és DJ gárdája mellett idén is érkeznek, hozzánk sztárvendégek. Leo és Laine (kuba) a salsa, son, afró stb. műfajban jeleskednek, Alejandro és Caro a bachata (dominikai stílus) vonalat erősítik, DJ Leo pedig már sokadszorra az esti bulikban keveri a szuperebbnél szuperebb zenéket. Mindegyik meghívott művészünk számos fesztivál meghívottja, nagy öröm, hogy most nálunk is találkozhatunk velük!

Tipp: Van hogy változtatni kell a terem beosztáson, ha egy órát nem találsz az adott teremben, akkor javasoljuk nézz be gyorsan a többibe, mind a 4 terem nagyon közel van egymáshoz!

A tábor helyszíne: Hotel Hungária és Hotel Európa (8600 Siófok, Petőfi sétány13-15.) ( http://hcseurope.hu/hu/ ) a két hotel egy cég, tehát úgy érdemes értelmezni, hogy van egy hotelünk, aminek 2 épülete van, mondjuk a főépület az Európa a mellék épület pedig a Hungária. Mindkettő tökéletesen egyforma színvonalú és felszereltségű, az Európa 12 emeletes a Hungária 6, ennyi a különbség!

Reggeli 07:00-10:00
Ebéd 12:30-14:30
Vacsora 18:00-20:00

Salsa csoportok kezdése:
1. turnus 10:00-11:30 és 19:30-20:30
2. turnus 11:30-13:00 és 20:30-21:30

Ha a táborban olyan gondod van , mely a tánciskolára tartozhat, akkor kereshetsz bátran a következő elérhetőségeken (DE a hotel recepció dolga pl. nincs wc papír vagy ágyneműt kellene cserélni, emiatt a hotelben szólj kérlek):

Rodek Zsolt (Rozso)
messenger: https://www.facebook.com/rodek.zsolt
Telefon: +36 209 378 013

Emailt NEM nagyon tudok olvasni a tábor alatt!

Érkezés augusztus 19én 14:00-tól (regisztráció), szobák elfoglalása 16:00-tól, első étkezés vacsora
Távozás augusztus 25én 10:00-ig! (utolsó étkezés reggeli)
Idegenforgalmi helyben fizetendő 550Ft.-/ éjszaka érkezéskor a hotelnek fizetendő!

Parkolási díj (ha foglaltál parkolót) 5.000Ft.-/ éjszaka érkezéskor a hotelnek fizetendő!
Ingyen WIFI a Hungária hotel halljában van illetve a Hotel Europa halljában is és a szobákban is!
Minden szobában van fürdőszoba, TV, hűtő (kicsi), erkély!

Salsa Diabolica shop nyitva minden délután!
14:45-17:15 között nagyterem előtt!

Regisztráció:
Augusztus 19-én 14:00-19:00 között lesz a nagyteremben!

A tábor területén a Hungária vagy Európa hotelben fogsz lakni, akkor is az utcáról a két hotel között (Hungária, Európa) a kisboltnál gyere a nagy rendezvényterembe (800m2) (piros nyíl a térképen)!

Beregisztrálás a táborba (2024.08.19-én, 14:00-19:00):
A Salsa Diabólica tanáraihoz kell először menni (külföldiek magyarok külön sorban majd), akik a személyi igazolvány ellenőrzése után odaadják a tábori karszalagot (ráírjuk a szobaszámot) és a szintbesorolást jelző szalagot. Utána, ha bármi anyagi elszámolás lenne hátra, akkor Rozsohoz visz az utad (fizetés stb.), ha nem akkor jönne az IFA fizetés a hotel dolgozóinál (külsősöknek nem kell!), majd az ajándékcsomag átvétele lesz (a sorrend változhat, de ezeken a fázisokon végig kell majd haladni). Mindenki olyan méretű pólót kap, amit előre kiválasztott a jelentkezésnél. Cserélni méretet akkor tudunk, ha mindenki megérkezett és átvette a pólóját (augusztus 21-tól tehát) délután a SHOP-ban lesz lehetséges!
Ezután már csak az van hátra, hogy a megfelelő épületbe (H-val kezdődő szobaszám Hungária, E-vel kezdődő szobaszám Európa Hotelt jelent) elmenj és a recepción a karszalagod bemutatása és a neved megmondása után átvedd a szobakulcsot és/vagy mágneskártyát.
A szobaszámod az érkezés pillanatáig változhat az e-mailben kiküldötthöz képest!
Becipekedést a szoba elfoglalását innentől kezdve tetszőlegesen megoldhatod a tábor teljes jogú tagja vagy! Figyelem a Hungária Hotelben egy szobához 1 kulcs van!

 A regisztráció ilyetén módon 14:00-19:00 között lesz.  19.00 után érkezők az EURÓPA Hotel recepciójára kell menjenek, ott elkérik az adataidat, kapsz karszalagot és szobakulcsot is illetve, ha a hotel Hungáriában lenne a szobád azt a kulcsot majd a Hungária hotelben veheted át. Az ajándékot délután a SHOPban kaphatod majd meg, táncoláshoz pedig karszalagot az a tanár fog adni, amelyik órára majd mész (ezt előre levélben leegyeztettük).

Javaslataink, hasznos infók:
– A szobához jár törülköző, de csak tisztálkodáshoz, strandoláshoz mindenki hozzon magával a szobában található nem vihető le! De javasoljuk, hogy akár a hotel által adott törülköző mellé nyugodtan hozz egy sajátot is, 7 nap nagy idő!
– Hozz magaddal esetleg füldugót is arra az esetre, ha a szobatárs hangosan aludna vagy a környékbeli disco zenéje zavarna, közel vagyunk a bulinegyedhez és a Siófoki beach-hez!
– Remélhetőleg jó időnk lesz, ezért akinek van ventillátora érdemes lehozni! De esőkabátot vész esetére mindenképpen, mert a termek között szabadtéren kell átmászkálni, még ha csak 30 métert is!
– A hotelnek saját 20 m-es medencéje van!
– Bármely szálláson is laksz a bázis a Hotel Európa és Hungária területe mely egy zárt 250 m-es partszakaszú Balaton parti rész. Csak mi jöhetünk be karszalaggal/mágnes kártyával! (külsősök a karszalagjuk recepción történő bemutatásával tudnak belépni a hotel területére! A saját érdekünkben, hogy idegenek ne tudjanak a mi kis strandunkon napozni!
– Nyugágyak, napernyők INGYEN használhatóak! Kérésünk vigyázzatok rájuk, mert kár esetén ki kell fizetni! Illetve ne stoppoljunk egész nap 1 óra napozásért egy nyugágyat!
– A két hotel között a nagy rendezvényterem hátuljánál van egy kis közért üdítő, rágcsa baráti áron kapható, de a közeli Petőfi sétányon bármit meg lehet venni!

Parkolási infók:
A szállodának (Hotel Európa-Hungária) nincs saját parkolója! Helyeket bérel a közeli (350m) nyilvános parkolóban! Parkolni lehet az utcán is, vannak fizetős és ingyenes részek is (pl. itt találtunk a siófoki parkolásról viszonylag friss infókat)! A jelentkezéskor HA jelezted, hogy szeretnél magadnak parkoló helyet foglalni, akkor ennek díja 2.500Ft / éj. Parkolóhely foglalása esetén is, és anélkül is 2.500Ft / éj a parkolás azonban, aki előre foglalt, annak igyekszünk biztosítani parkolóhelyet a parkolóban, mert a Hotelnek előfoglalási joga van. Az igényelt parkolóhelyek számát előre leadjuk és ebben az esetben szinte biztos, hogy lesz is parkolóhelyünk elég. A parkolást kifizetni érkezéskor kell a hotelnek!

Augusztus 19.-én az esti buliban fellép a MAI RUMBA együttes!

Augusztus 23.-án az esti buliban fellép Révész Richárd Latin Quartett feat. Yulaisy Miranda, Nádor Dàvid, Molnár Levente

Délután pedig 16.00-18.00 között Révész Richárd és Yulaisy Miranda tart előadást  következő témában: UNDERSTANDING CUBAN MUSIC (instruments, explanations, orchestra)

HÁZIREND

avagy gyakran ismételt kérdésekre (GYIK) válasz,
amit lehet, hogy meg sem kérdeznél, de mi megválaszoljuk…

Mindenek előtt szeretnénk, ha tudnád, hogy az itt megfogalmazott kéréseink mind-mind azt a célt szolgálják, hogy az előttünk álló tábor a lehető legtöbb örömet nyújtsa minden résztvevőnek legyen az akár diák, akár oktató. Immár a sokadik ilyen jellegű eseményt szervezzük és az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtve igyekeztünk megfogalmazni azokat a gondolatokat, amelyek segíthetnek, hogy még kevesebb súrlódási pont árnyékolja be az önfeledt táborozást.

Jó táncolást, kellemes időtöltést Neked a táborhoz! Vamos a bailar!

A karszalagokat – amelyek megfelelnek minden hivatalos higiéniai előírásnak – a tábor teljes időtartama alatt Mindenkinek (akár oktató, akár tanuló) viselnie kell. Két karszalagot adunk! Az egyik karszalag biztosítja, hogy a szálláshelyeken és az étteremben tudják az ott dolgozók, hogy hozzánk tartoztok és jogosultak vagytok az étkezésre, illetve erre a karszalagra rákerül a szobaszámotok is, így az adott szoba kulcsát csak az kaphatja meg, akinek az adott szoba száma szerepel a karszalagján. A másik szalag a tánctudás szintbesorolását jelzi, hogy a szinteteknek megfelelő órákon részt tudjatok venni. Nem minden oktató ismer minden tanulót, bár igyekeztünk ennek megfelelően beosztani a tanárainkat. Kérünk Benneteket, hogy a karszalagok viselésével könnyítsétek meg a munkánkat.

Ha bárkinek a karszalagja megsérül vagy elszakad, köteles erről azonnal értesíteni valamelyik oktatót, hogy a karszalag pótlását meg tudjuk oldani. Nem végtelen a rendelkezésre álló karszalagok száma, így kérünk Mindenkit, hogy a lehetőségekhez képest vigyázzatok rá.

FONTOS: Belépés a tábor területére a Hotel Európa és Hungária recepciójánál történik mágneskártyás beléptető rendszerrel! Ha e két hotelben laksz ki és belépéshez vidd magaddal a kártyát!
Ha másik szálláson laksz a tábor területére a be- és kilépés a karszalagod recepción való bemutatásával történik (ebben az esetben recepció nyitja a mágneses beléptető rendszert)!

A tábor helyszíne:
Hotel Európa és Hungária a bázis (http://hcseurope.hu/hu/)
Bárhol is laksz a tábori karszalag feljogosít a Hotel Európa és Hungária illetve a Salsa Diabólica tánciskola által ezen a területen rendezett szolgáltatásainak (órák, bulik) használatára, strand, napágy stb. használata.

A szobabeosztásokkal kapcsolatban nincs lehetőség a helyszínen módosításra a jelentkezési lapon illetve a későbbi egyeztetésekhez leadott kérésekhez képest.

Az étkezések az órarendben (programban) kiírtak szerinti időpontban lesznek! A hotel Európa és Hungária egy telken levő egy céghez tartozó szálloda, de étterme csak az Európának van ezért a Hungária és Európa hotelek egy hotelnek számítanak két épülettel, az étkezések mindkét hotelben lakóknak az Európa éttermében vannak (a Hungária étterme táncterem!). Az étteremben egyszerre nem tudunk mindannyian leülni, de az órarend kialakítása pont ezért úgy történt, hogy legyen átfedés az étkezések és a táncórák ideje között. Így talán nem lesz fennakadás. Ha netán mégis feltorlódna 1-1 kisebb sor, kérünk Benneteket, hogy legyetek türelmesek és toleránsak egymással és a vendéglátóinkkal, akik mindent elkövetnek azért, hogy mi jól érezhessük magunkat. Étel lesz bőven, jut Mindenkinek…

A megérkezést követő regisztrációnál Mindenki megkapja a megfelelő karszalagot, mely az étterembe is biztosítja a belépést, aki ebédet is kért azokat a karszalag színével különböztetjük meg. Étkezés csak a hotelben lakóknak van!

4 helyszínen tervezzük az oktatás, 7 csoportban, hogy a magas létszám ellenére is tanítható mennyiségű diák legyen egy-egy salsa órán!
Termeink:

800m2 –es konferencia terem (nagy belmagasság, linóleum burkolat) a Hotel Európa és Hungária épületei között helyezkedik el (a térképen 800m2 felirattal jelöltük)
175m2 –es rendezvénysátor (nagy belmagasság, igazi LÉG kondicionálással, ha kinyitjuk a sátor oldalát, padlózata fa padló linóleum borítással) a 800m2-es konferencia terem és Hotel Európa között terül el meg fogjátok találni (175m2 a jelölése a térképen)
150m2-es rendezvényterem, ez valójában a Hungária Hotel étterme, amit rendezvényteremként használnak (kő burkolat, légkondicionált, a térképen 150m2) ez a Hungária épületében van tehát
100m2-es terem ez a Hungária hotel recepciója előtti szabad tér (közvetlenül 150m2-es terem mellett) (kő borítású)
Az elmondható, hogy az Európa hotelben lakunk és eszünk és a 2 hotel közötti részen vagy a Hungária hotelben táncolunk!
Az esti salsa party a 800m2-es pazar balatoni kilátással rendelkező konferencia teremben lesz (itt lesz a SHOP is).

Ahogy már említettük a karszalagok segítenek a tábor teljes időtartama alatt abban, hogy ki milyen szintű órán jogosult részt venni. 6 (magyar oktatási nyelvű) + 1 (angol oktatási nyelvű) különböző szintre osztottuk be a résztvevőket a salsa oktatás tekintetében. Mindenki alanyi jogon CSAK a saját óráin vehet részt. Természetesen a sajátjánál alacsonyabb szintű órákra is beállhat a nemek kiegyenlítése céljából, HA az órát vezető oktatót erről előtte megkérdezte és az erre engedélyt adott. Egyetlen csoportban sem egyenlő a fiú / lány arány, így néhány főnek biztosan lesz alkalma élni a lehetőséggel. Mivel a 6+1 csoportba való bontást leginkább a termek mérete indokolta, ezért ha párban szeretnétek beállni, nem mindig lesz rá lehetőség. Minden esetben a foglalkozás vezető oktatója jogosult eldönteni, hogy beengedi-e a jelentkezőket vagy sem.

Kérünk Benneteket, hogy az oktatók döntéseik / kéréseit tartsátok tiszteletben!
Ezzel tudunk Titeket is megóvni tőle, hogy túlzsúfolt csoportokban élvezhetetlenné váljanak a táncórák.

A fakultatív órák a 800m2-es 175m2-es es 150m2-es termekben lesznek. Ezeken a részvétel független a salsa órák szintjétől, de mindegyik mellé odaírjuk mely szinteknek javasolt, bárki részt vehet rajtuk. Ráadásul úgy próbáljuk kialakítani, hogy az egy időben több teremben futó órák közül mindenki a szintjének vagy érdeklődésének megfelelően tudjon választani.

Minden táncórán, legyen az akár salsa, akár fakultatív óra, nemtől, kortól és társadalmi hovatartozástól függetlenül kérünk Mindenkit, hogy tartsa be az alábbi kéréseket:

  • fedett felsőtest (hölgyeknél fürdőruha felső nem elég…)
  • a különböző burkolatokhoz (kő, szőnyegpadló, linóleum) legjobban illő cipő
  • esetlegesen szabad téri órákon valamilyen fejfedő AJÁNLOTT
  • javasoljuk, hogy akár az órák közben esetleg cseréljetek pólót, trikót ha szükséges vagy használjatok kis törülközőt

Ezen kívül kérünk Mindenkit, hogy az étteremben az étkezéseken fedett felsőtesttel vegyen részt. Fürdőruhában belépni TILOS!

Az órákat igyekszünk pontosan kezdeni és befejezni. Kérünk Mindenkit, hogy próbáljatok Ti is segíteni benne, hogy ez minél könnyebben menjen.

A tábor teljes időtartamára vonatkozóan vendégek fogadása csak a Hoteleken kívül megengedett (strand, kerthelység stb.). Az esti bulik is zárt körűek, a táborban résztvevő közel 500 főnek van fenntartva a lehetőség a partyzásra! Az esti bulikon a tánctér kapacitása is meglehetősen véges, így ezen szigorú megkötésünk a táborban résztvevők érdekeit szolgálja. A részvételi díj tartalmazza a jogot az esti bulin való táncoláshoz, szeretnénk ezt a lehetőséget nem elvenni tőletek, akik ezért fizettetek. Nem hinnétek de szinte mindenkinek a táborozók közül van ismerőse, barátja, rokona aki épp a tábor ideje alatt nyaral a Balatonon és szívesen bejönne bulizni. Így a tábor létszáma, ha mindenkinek csak egy ismerőse jön egyből a duplájára emelkedne.
Ha lenne bulijegy, mert elférnének még a parketten emberek, akkor hirdetnénk! De nincs, a tánctér a Tiétek!
Tehát kérünk benneteket a Ti érdeketekben ne invitáljátok Őket, mert nem jöhetnek be!

A szervezők jogosultak minden olyan személyt ellenőrizni és esetlegesen távozásra kérni, akik nem rendelkeznek érvényes karszalaggal.

Az esti bulik közvetlenül az esti órák után kezdődnek. A bulikat éjjel 2.00 óráig terveznénk, hiszen reggel viszonylag korán kezdődnek a délelőtti órák és mind az oktatóknak, mind a diákoknak szükségük van némi pihenésre. Azonban, aki a pihenést majd a tábor utánra szánja nekik minden este 02:00-04:00 között After Party van a Hungária hotel éttermében!

A Kubaisalsa Kft. (Székhely: 1083 Budapest, Práter utca 52. 9. em. 30.; adószáma: 23464887-1-42; cégjegyzékszáma: 01-09-966796), (továbbiakban: Szervező) tájékoztatja az általa szervezett 2023. augusztus 14-20.  napja kötött megrendezésre kerülő 20. Salsa Diabolica nyári tábor résztvevőit az alábbiakról: A tábor során a táncórákon kép-, videó, és hangfelvétel készül, melyeket a Szervező a hivatalos Facebook oldalán használ fel a Salsa Diabolica tábor népszerűsítése, dokumentálása céljából. A tábor táncóráin a résztvevők által készített kép-, videó- és hangfelvétel tilos, kivételt képez az óra végén a tanárok által történő gyakorlatok összefoglaló bemutatása, melyről lehetőség van a tanárok előzetes jóváhagyásával videó felvételt készíteni.

A hotel földszintjén ingyenes WIFI érhető el. A sebessége nem alkalmas videó letöltésre és videó skype-ra, de a levelek megnézésére igen! Kód a recepción!

Az Európa Hotelben a szobák már nem kulccsal, hanem mágneskártyával nyílnak. Mágneskártyás beléptetés van a hotel területére is, a Hungária Hotelben lakók is kapnak mágneskártyát, hogy a hotel terültére ki-be tudjanak közlekedni, de nekik a szobát még mindig, kulcs nyitja, amiből minden szobához egy van tehát, ha a szobatárssal külön mozogtok a recepción érdemes leadni!

A szobatárs így ott fogja keresni a kulcsot abban az esetben, ha a szoba zárva lenne! A recepció csak annak adhatja oda a kulcsot, aki abban a szobában lakik ezt a karszlagon levő szobaszámmal ellenőrzi! A kulcs tehát 2 helyen lehet tartósan a szobában vagy a recepción. Igen rövid ideig valakinek a zsebében, amíg lejut a szobából a recepcióra, vagy vissza. Amit még javaslunk olyan szobatársak esetén, akik idegenként kerülnek össze, hogy a bemutatkozás után rögtön egy telefonszámcserével biztosítsátok egymás fellelhetőségét abban az esetben, ha valaki mégis magánál tartaná az egyetlen kulcsot!

Mivel ingyen wifi van a hotelben és amúgy sem nagyon tesszük ki a lábunkat mobil telefon nélkül ezért javasoljuk a tábori információ áramlás megkönnyítésére létrehozott oldalunkat (ezt, amit most olvasol) gyakran látogasd meg! Az éppen aktuális infókat, változásokat, ha akad ide tesszük fel.

Nekünk az a jó, ha Nektek jó! Ez amolyan belső szlogen a tábort nem magunknak, hanem Nektek rendezzük! Ezért, ha olyan gondod akad, amit pl. nem a szállodának kell megoldania (pl. takarítást kértél, vagy új kispárnát. stb.) vagy neked (kikötődött a cipőfűződ és nem tudod, hogy kell bekötni), akkor bátran keresd ROZSO-t (0620-9378-013), ha nem veszi fel lehet épp gyereket altat vagy más problémáját oldja meg, de mindenképpen visszahív és amiben tud segít! Amiről nem tudunk, abban nem tudunk segíteni!

Rozso Facebook messingeren: https://www.facebook.com/rodek.zsolt

A változtatás jogát fenntartjuk! Kellemes és tartalmas szórakozást és örömteli élménydús tábort kívánunk!

Salsa Diabólica

15% kedvezmény a tábor ideje alatt a tábor lakóinak (karszalagod bemutatásával) a Siófoki Johhny’s bistróba! 150m-re a tábor helyszínétől a Petőfi sétány elején!